METOD MERKEZLI OYUNCULUK TEKNİĞİ ATÖLYESİ

Oyuncuların kendi seçecekleri bir monolog ya da materyal ile katılacakları bu çalışma bireysel ve grupla yapılacak bir seri oyunculuk tekniği egzersizini içerecek. New York’da yaşayan oyuncu, yönetmen ve eğitmen Ege Maltepe‘nin yöneteceği 10 saatlik atölye çalışması “Oyuncu kendi kendine nasıl çalışır?” sorusuna yanıt verecek. 2 gün 10 saat sürecek olan bu çalışmanın Spolin Tekniği, Lee Strasberg’un Metod’u ve George Morrison’un kendi yarattığı egzersizlerinden seçilecek bir programı olacak.

Ders gün ve saatleri:
2 Subat Cumartesi 13.00 – 18.00
3 Subat Pazar 12.00 – 17.00

Kontenjan 8 kişi ile sınırlıdır. Ücret 400 TL’dir. SPOLIN-IST in Oya Bale Okulu’nda düzenlediği Spolin Atölyelerine katılmış olan oyuncular için ücret 350TL’dir. Kayıtlar başladı, bize hemen ulaşın: spolinist@gmail.com

The founders of The New Actors Workshop
Paul Sills – George Morrison – Mike Nichols

Dustin Hoffman, Stanley Tucci, Gene Hackman, Edie Falco gibi ödüllü oyuncuların hocalığını yapan George Morrison Lee Starsberg’un öğrencisi olarak Actors Studio’da çalıştı. Ege Maltepe, New Actors Workshop isimli okulda 2 yıl boyunca Morrison ile çalışarak hem Lee Strasberg‘in hem de George Morrison‘un kendi yarattığı oyunculuk egzersizlerinden faydalanma olanağı buldu. Şu sıralar New York’da kendi yazıp oynayacağı MEMELER (TITS) isimli oyununa hazırlanan Maltepe, “Hocam George Morrison’ın egzersizlerinden sürekli faydalanıyorum. 2 günlük bu çalışma çok küçük bir özet olsa da, yapacağımız egzersizler profesyonel oyuncuları başka bir standarta taşıyacak nitelikte.” diyor.

Gene Hackman, The French Connection isimli filmdeki performansıyla Oscar’a layık görüldüğünde New York’daki hocası George Morrison’a teşekkür etmisti:

3 comments on “METOD MERKEZLI OYUNCULUK TEKNİĞİ ATÖLYESİ

  1. yeni workshoplar olacak mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir